Voedsel Bos Rand
This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content and make sure to add any relevant details or information that you want to share with your visitors.
SHIITAKE WEETJES
In de keuken is de shiitake veelzijdig te gebruiken. Heerlijk te gebruiken in roerbakgerechten, maar ook in salades, rosotto, pastas, soepen en omeletten
U kunt de shiitake op meerdere manieren bereiden. Houdt er wel rekening mee dat de shiitake niet te lang verhit moet worden, anders bestaat er de kans dat de shiitake taai wordt.
Shiitake bakken of wokken
Bak de shiitake met heel iets boter, maar verhit de paddenstoel beslist niet langer dan 5 minuten.
​
Shiitake grillen
U kunt de shiitake ook grillen in aluminiumfolie (met een klein beetje olie). Ook hier geldt, verwarm ze niet te lang op de barbecue of grill om smaakverlies te voorkomen.
Shiitake frituren
Zet de frituurpan op de hoogste stand. Frituur de (gepaneerde) shiitake totdat de buitenkant goudbruin is. De shiitake vervolgens warm serveren.
​​​
De shiitake stoven in wijn of opwarmen met aluminiumfolie in de oven.
Gedroogde shiitake
Laat de gedroogde shiitake 30 minuten in warm water wellen. De shiitake kunt u vervolgens net als verse shiitake bereiden.
Shiitake bewaren
Verse shiitakes kunt u ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast. Bewaar ze niet bij sterk ruikende groente zoals prei en ui. Paddenstoelen nemen gemakkelijk geurtjes over.Gelieve ook niet bij fruit bewaren. Fruit geeft een stof af die ervoor zorgt dat paddenstoelen snel verouderen.