Zes tips voor het bereiden van paddenstoelen
​
1. Op een schone paddenstoel …
Maak champignons nooit schoon met water. Ze slurpen zich vol en laten dat vocht los tijdens het bakken. Resultaat: zompige champignons. Borstel ze liever schoon.
​
2. Ruimte zat
Doe niet te veel champignons in één keer in je pan. Geef ze genoeg ruimte, zodat het vocht dat vrijkomt meteen kan verdampen. Anders zullen ze stoven in plaats van bakken.
​
3. Hot, hot, hot
Dé gouden regel: laat de pan goed heet worden voor je de paddenstoelen erin doet! Een pan met dikke bodem die de warmte goed vasthoudt, is een aanrader.
​
4. Niet roeren!
Weersta de drang om de hele tijd in je pan te roeren en geef je champignons voldoende tijd om te karamelliseren. Krijgen ze een goudbruin randje? Dan pas is het tijd om ze om te roeren en de andere kant te laten bruinen.
​
5. Last but not least
Kruid champignons pas op het einde. Zout onttrekt vocht, waardoor champignons hun vocht loslaten.
​
(bron: libelle)
​​
​